Meteen naar de inhoud

yogakitchen

Yvonne RAEIJMAEKERS

yvonne raeijmaekers

“Yoga is voor mij als een trouwe metgezel en een stevige basis. Met alle ups en downs die ik in het leven tegenkom; ziekte en gezondheid, verbroken en bestaande relaties, de uitdagende corona tijd, is de yoga mijn verbinding met de universele wijsheid en zo steeds hetgeen dat mij er doorheen leidt en ondersteunt.

Ik voel wanneer ik een yogaset heb gedaan dat ik hier dichterbij sta en contact kan maken met die wijsheid in mijzelf. Mijn adem is rustiger, mijn gedachten zijn rustiger en handelingen en woorden hierdoor dieper verbonden met mijn kern waardoor ze meer kracht en daarmee effect hebben.

En natuurlijk schiet ik hier met regelmaat ook weer even uit en word ik geraakt door wat er buiten mij gebeurd…

Yvonne

gevolgde Opleidingen

 • Gecertificeerd Kundalini yoga docent (Karam Kriya school level 1)
 • Gecertificeerd Yin Yoga docent Yoga allience 200h (Pure energy Yoga)
 • Gecertificeerd voor de verdiepingsmodule Hatha yoga (Yoga Academie Nederland)
 • Gecertificeerd als systemisch coach (opleiding familie opstellingen aan de NEM academie te Breda
  en verdiepingsmodule opstellingen ‘Innerlijk leider zijn’ door Ria Uiterschoot )
 • Bijscholingen/Workshops: Yoga Nidra, Klankschalen, Klankschalensessie, Vedic Art, Yoga&Adjustments
 • Academie voor Beeldende vorming Tilburg

Maar weten dat ik steeds weer terug kan gaan naar binnen, naar deze verbinding, geeft een geruststelling en een vertrouwen waar ik mij graag door laat leiden en laat dragen ...

Wat een geluk dat ik deze onuitputtelijke bron van wijsheid en kracht in mijn leven heb mogen ontvangen!! Hopelijk mag ik deze schat met jou delen vanuit Yogakitchen!!”

Yvonne

Informatie yogakitchen

yogalessen

Ben je op zoek naar yogalessen in Breda? Yogakitchen biedt een unieke en fijne plek waar ruimte is voor jou precies zoals je nu bent. Ruimte voor je lichaam, ruimte om je uit te drukken, ademruimte en bovenal ruimte om te zijn!

Lestijden:

Ma avond 19.00-20.15 Yin/Yang yoga

di avond 19.00-20.15 Gentle Hatha/Yin yoga

                 20.30 Yin Yoga

woe ochtend 9.15-10.30 Yin Yoga

vr ochtend 9.15-10.15 Yin yoga

Yogakitchen ligt direct achter het treinstation en is onderdeel van culturele/creatieve broedplaats Cultkitchen. 

Uitleg Yin yoga & Yin Yang Yoga

Yin Yoga: Een zachte vorm van yoga om heel bewust met je lichaam om te gaan en even naar binnen te kunnen keren ondanks alle drukte om je heen. De houdingen die je bij deze vorm van yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel (Fascia) en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los. In Yin yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. De oorsprong van yin yoga ligt in het Taoïstische concept van yin en yang. Volgens de traditionele Chinese filosofie manifesteert de levensenergie Qi zich in het universum in twee energieën : yin en yang. De tegengestelde en aanvullende principes van de natuur. Yin is de maan en yang is de zon. Yin is de inademing en yang is de uitademing. Yin is meer stevig, aarde, vrouwelijk, naar binnen gekeerd en op de aarde gericht. Yang is meer beweeglijk, veranderlijk, licht, mannelijk, open en naar de hemel gericht. Je kunt ze in alle lagen van het bestaan terugvinden. Ze bestaan alleen in relatie tot elkaar en zoals niets zelfstandig kan bestaan in onze wereld, kunnen yin en yang dat ook niet.
Op donderdagavond wordt de yin yogales regelmatig afgesloten met een yoga nidra sessie voor de ultieme ontspanning.

Yin Yang Yoga:

De zachtheid van Yin yoga en daarnaast ook op werken aan een stukje spierkracht, soepelheid en balans middels houdingen uit de Hatha yoga. Ook meditatie en pranayama zijn terugkerende elementen in deze toegankelijke les.

Beide lessen kunnen ondersteunend zijn bij herstel na burn out of ziekte.

(Creatieve) workshops

Beschrijving van de workshop:

Scroll verder naar beneden op de webpagina voor tarieven en informatie.


We starten met verse kruidenthee en een meditatie die passen in het thema van die dag (thema kan gekozen worden in overleg). Daarna volgt een ontspannende yogales om in contact te komen met diepere lagen in jezelf en je creativiteit te stimuleren. 
Na koffie/thee en huisgemaakte lekkernij gaan we starten met een creatieve reis door middel van intuïtief schilderen en/of collages maken.

Het schilderen en het beeldend bezig zijn gaat om de innerlijke reis die je maakt en niet om het uiteindelijk resultaat. Ervaring is dus ook niet nodig.
Wat een schilderij of collage je te vertellen heeft vanuit je onderbewustzijn kan je verder helpen op je levenspad en inzichten geven.
Je gaat naar huis met een eigen kunstwerk en een mooie verbinding met jezelf en elkaar.

De workshop neemt een dagdeel in beslag wat betreft tijd. Een huisgemaakte lunch toevoegen aan het programma is ook mogelijk.

Beeldend werk

Naast yogalessen geven ligt er een voor mij een grote passie in beeldend bezig zijn en dan met name schilderen. De schilderijen die ik maak zijn te koop en er is ook de mogelijkheid tot een portret in opdracht. Wanneer u naar beneden scrollt kunt u meer informatie vinden over mijn beeldend werk en het bekijken.

Voor informatie neem telefonisch contact op. 

Familie en Systeem Opstellingen

Individuele opstellingen met zielsfluistering schilderij

🍀Wil je je vrij maken van patronen in je leven die zich steeds weer herhalen maar niet vóór je werken? Heb je een vraagstuk rondom familie/gezin, relaties, werk, ziekte en wil je op een diepere laag inzichten en transformatie? Wil je weer in contact komen met je diepste kern en verlangens en de weg hiernaartoe vrij maken?!

Door het werken met opstellingen kom je in contact met een veel diepere laag, de onderstroom…waar je met je hoofd niet bijkan. Het is de taal van het hart❤ en de ziel💫. Hetgeen ontdekken wat niet direct zichtbaar is maar wel je levensstroom kan blokkeren of juist kan laten stromen…
Een opstelling maakt dit zichtbaar. In een individuele opstelling werken we met de blaadjes methode waarop de elementen die voor jouw vraag belangrijk zijn worden opgeschreven. Door op de blaadjes te gaan staan kun je de energie van de verschillende elementen gaan voelen en kan er beweging, heling of een verschuiving ontstaan die ook voelbaar zal zijn in je dagelijkse leven.

Mijn unieke werkwijze zorgt soms voor verrassende inzichten. Ik maak voordat de opstelling begint een schilderijtje om me af te stemmen op jouw energieveld. Dit schilderijtje kan al dingen laten zien die belangrijk zijn voor jouw proces. Soms wordt het schilderijtje gebruikt om tot de elementen van jouw opstelling te komen. Soms laat ik het ook pas achteraf zien en kan het nog iets toevoegen.

Begeleiding: Yvonne Raeijmaekers, gecertificeerd systemisch coach, gediplomeerd gezinsbehandelaar, intuïtief beeldend kunstenares

Ruimte verhuur

In het pand van waar Yogakitchen gevestigd zit zijn 3 prachtige ruimtes die gehuurd kunnen worden. Voor een dagdeel of voor een hele dag. In Yogakitchen zijn workshops op gebied van persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit en natuurlijk yoga heel welkom. Ook zijn Cult en Yogakitchen beiden zeer geschikt voor vergaderingen en trainingen.

Voor meer informatie en prijzen neem contact op met 06 43 279900

Tarieven Yogalessen en coaching

Yogalessen:

10 rittenkaart 110 euro (14 weken geldig)

15 rittenkaart 150 euro (20 weken geldig)

Losse Les 15 euro

abonnement 1 x per week yoga: 39,95 euro per maand

abonnement 2 x per week yoga: 49,95 euro per maand

abonnement onbeperkt yoga: 54,95 per maand

Individuele Opstellingen/Coaching

Sessie van 1 uur en een kwartier 75 euro

Sessie van 1,5 uur 85 euro

Sessie van 1 uur en 3 kwartier 95 euro

Mocht je ook het schilderijtje na de sessie mee willen nemen kost dit 30 euro extra.

KVK nummer 86207547

Algemene voorwaarden coaching/opstellingen

Algemene voorwaarden coaching/opstellingen:Eigen risico en aansprakelijkheid
Het is belangrijk je er bewust van te zijn dat deelname aan een opstelling een innerlijk proces in gang kan zetten en/of confronterend kan zijn.

Deelname aan een opstelling bij Yogakitchen (bij systemisch coach Yvonne Raeijmaekers) is op eigen risico en verantwoordelijkheid en Yogakitchen is niet aansprakelijk voor hetgeen beleefd of ervaren wordt nadat de opstelling heeft plaatsgevonden.

Yogakitchen biedt wel nazorg in de zin dat je altijd telefonisch contact op mag nemen wanneer er vragen zijn naar aanleiding van een opstelling.

Ook is er de mogelijkheid een coaching gesprek in te plannen na een opstelling.

Als je in behandeling bent voor psychische klachten is het aan te raden om dit te melden bij de opsteller/coach Yvonne Raeijmaekers en advies te vragen over deelname bij de arts/therapeut waar je onder behandeling bent.

Agenda Yogakitchen

Voor alle activiteiten van Yogakitchen Breda, kijk op de openbare instagram of Facebookaccount.

Te vinden via Yogakitchenbreda

 • Kennismaken met intuïtief schilderen en collages maken.
 • Spelen met materiaal en beelden.
 • Via yoga/meditatie eerst dieper afdalen in jezelf en dit vervolgens uiten op het schildersdoek of in een intuïtieve collage.
 • Je persoonlijk verder ontwikkelen.
 • Een warme, veilige sfeer in een ruim atelier (met brandende houtkachel in de winter)
 • Persoonlijke begeleiding en aandacht.
 • De workshops zijn inclusief materiaal, verse kruidenthee en iets lekkers
 • Thema’s kunnen worden overlegd.
 • Tarieven 
 • workshop 2 personen 149 euro
  workshop 3 personen 164 euro totaal
  workshop 4 personen 210 euro totaal
  workshop 5 personen 49 euro per persoon
  workshop meer dan 8 personen>aangepaste prijs, mail voor meer informatie
 • Lunch, borrelen en tapas ook mogelijk

Workshops

Behoefte aan quality time voor jezelf en met elkaar? De magie van yoga, intuitief schilderen en soulcollages maken ervaren? Boek een creatieve workshop die bijdraagt aan persoonlijke ontwikkeling en verbinding.

Beschrijving van de workshop:
We starten met verse kruidenthee en een meditatie die passen in het thema van die dag (thema kan gekozen worden in overleg). Daarna volgt een korte ontspannende yogales om in contact te komen met diepere lagen in jezelf en je creativiteit te stimuleren. 
Na koffie/thee en huisgemaakte lekkernij gaan we starten met een creatieve reis door middel van intuïtief schilderen en/of collages maken.

Het schilderen en het beeldend bezig zijn gaat om de innerlijke reis die je maakt en niet om het uiteindelijk resultaat. Ervaring is dus ook niet nodig.
Wat een schilderij of collage je te vertellen heeft vanuit je onderbewustzijn kan je verder helpen op je levenspad en inzichten geven.
Je gaat naar huis met een eigen kunstwerk en een mooie verbinding met jezelf en elkaar.

De workshop neemt een dagdeel in beslag wat betreft tijd. Een huisgemaakte lunch toevoegen aan het programma is ook mogelijk.

Beeldend werk

'Let the beauty of what you love be what you do'

Al van kinds af aan druk ik mij graag expressief uit. Toen ik jonger was via dansexpressie en theater en na mijn puberteit middels fotografie en schilderen. Ik heb dan ook een periode doorgebracht op de academie voor Beeldende vorming in Tilburg.  Door omstandigheden nam mijn leven een andere wending en ben ik meer de kant van de hulpverlening opgegaan en een studie Social Work gaan doen. Het beeldende is echter nooit uit mijn leven gegaan en ik drukte me op nieuwe manieren uit, via het schrijven van gedichten en een eigen bedrijfje in handgemaakte kinderkleding en accessoires. 
Dankzij de yoga ben ik steeds meer mijn hart gaan volgen in de keuzes die ik maak op mijn levenspad. Daarmee is ook mijn levenspartner Raymond Assink op mijn pad gekomen, die beeldend kunstenaar is en waarmee ook mijn schildersvuur opnieuw werd aangewakkerd. De heerlijke ruimte van Yogakitchen is tevens mijn atelier en daar komen mijn innerlijke beelden tot leven op het schildersdoek. De combinatie met yoga maakt dat ik de richting in stroom van het intuïtief schilderen. Schilderen vanuit diepere onbewuste lagen en in contact met de universele creatieve stroom. Hierdoor worden mijn schilderijen persoonlijk en hebben ze een verhaal te vertellen. Ook transformeert het schilderij in het schilderproces vaak mee met hetgeen zich in de onderstroom van mijn leven of van degene die ik schilder voordoet. Ik word zelf vaak verrast en ontroerd door hetgeen het schilderij te vertellen heeft, dat ervaar ik als magisch.
Daarnaast schilder ik ook graag portretten. Ik schilder hierin met een gevoeligheid en deels vanuit mijn intuïtie, waardoor er vaak een verrassende achtergrond ontstaat, die ook wat vertelt over het proces of het pad wat de geportretteerde bewandeld.

Mijn werk is te koop en ik schilder ook in opdracht. Heeft u interesse in een werk of portret, neem gerust even contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Mijn liefde voor het schilderen en yoga combineer ik ook in de workshops (He)ART & SOUL die ik geef vanuit Yogakitchen. 

portret