yogakitchen

Yvonne RAEIJMAEKERS

DOCENTE

Yvonne RAEIJMAEKERS

“Yoga is voor mij als een trouwe metgezel en een stevige basis. Met alle ups en downs die ik in het leven tegenkom; ziekte en gezondheid, verbroken en bestaande relaties, de uitdagende corona tijd, is de yoga mijn verbinding met de universele wijsheid en zo steeds hetgeen dat mij er doorheen leidt en ondersteunt.

Ik voel wanneer ik een yogaset heb gedaan dat ik hier dichterbij sta en contact kan maken met die wijsheid in mijzelf. Mijn adem is rustiger, mijn gedachten zijn rustiger en handelingen en woorden hierdoor dieper verbonden met mijn kern waardoor ze meer kracht en daarmee effect hebben.

En natuurlijk schiet ik hier met regelmaat ook weer even uit en word ik geraakt door wat er buiten mij gebeurd…

Yvonne

gevolgde Opleidingen

 • Gecertificeerd Kundalini yoga docent (Karam Kriya school level 1)
 • Gecertificeerd Yin Yoga docent (Pure energy Yoga)
 • Gecertificeerd voor de verdiepingsmodule Hatha yoga (Yoga Academie Nederland)
 • Gecertificeerd als systemisch coach (opleiding familie opstellingen aan de NEM academie te Breda
  en verdiepingsmodule opstellingen ‘Innerlijk leider zijn’ door Ria Uiterschoot )
 • Bijscholingen/Workshops: Yoga Nidra, Klankschalen, Klankschalensessie, Vedic Art, Yoga&Adjustments

Maar weten dat ik steeds weer terug kan gaan naar binnen, naar deze verbinding, geeft een geruststelling en een vertrouwen waar ik mij graag door laat leiden en laat dragen ...

Wat een geluk dat ik deze onuitputtelijke bron van wijsheid en kracht in mijn leven heb mogen ontvangen!! Hopelijk mag ik deze schat met jou delen vanuit Yogakitchen!!”

Yvonne

Informatie yogakitchen

“ Kundalini yoga is the yoga of awareness. It’s a dynamic, powerful tool that is designed to give you an experience of the soul”.
Kundalini yoga is een avontuur!! De oefeningen (asana’s) die je uitvoert tijdens een les Kundalini yoga zijn niet ingewikkeld, maar wel heel effectief. De dynamische oefeningen gecombineerd met ademhalingstechnieken (pranayama), zorgt ervoor dat je chakra’s (energiepunten) worden geopend en de Kundalini-energie of oer-energie die in je lichaam ligt opgeslagen vrijkomt. In de lessen wordt ook gebruik gemaakt van het zingen van mantra’s. Dit om je 'neutral mind' te
stimuleren, waardoor je beter verbinding kunt maken met je intuïtie en je hart. Het bijzondere van Kundalini yoga is dat je het effect ervan direct kunt voelen. En na afloop van de les zul je de vrijgekomen energie nog lang door je lichaam voelen stromen. Maar Kundalini yoga maakt je niet alleen energieker en bewuster op korte termijn. Als je het regelmatig beoefent, merk je dat zowel op spiritueel als een meer praktisch niveau. Op de langere termijn kan deze yogavorm je helpen groeien als mens, en je handvaten geven om kalmer en bewuster in het leven te staan. Je merkt na een les dat je energielevel is gestegen, je voelt je blij en krachtig. Deze vorm van yoga kan er ook voor zorgen dat bewuste of onbewuste blokkades die je belemmeren in je dagelijks leven worden opgeheven waardoor niet alleen je energie, maar je leven in algemene zin in een fijnere stroming terecht komt. Je bent meer dan welkom om het krachtige effect van Kundalini yoga te komen ervaren!

De uitvoering die bij Yogakitchen gedoceerd wordt is een vorm van Kundalini yoga die wat zachter is met aandacht voor het lichaam en grenzen, echter met dezelfde dynamiek en diepgaande werking.

Een zachte vorm van yoga om heel bewust met je lichaam om te gaan en even naar binnen te kunnen keren ondanks alle drukte om je heen. De houdingen die je bij deze vorm van yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel (Fascia) en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los. In Yin yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. De oorsprong van yin yoga ligt in het Taoïstische concept van yin en yang. Volgens de traditionele Chinese filosofie manifesteert de levensenergie Qi zich in het universum in twee energieën : yin en yang. De tegengestelde en aanvullende principes van de natuur. Yin is de maan en yang is de zon. Yin is de inademing en yang is de uitademing. Yin is meer stevig, aarde, vrouwelijk, naar binnen gekeerd en op de aarde gericht. Yang is meer beweeglijk, veranderlijk, licht, mannelijk, open en naar de hemel gericht. Je kunt ze in alle lagen van het bestaan terugvinden. Ze bestaan alleen in relatie tot elkaar en zoals niets zelfstandig kan bestaan in onze wereld, kunnen yin en yang dat ook niet.
Op donderdagavond wordt de yin yogales regelmatig afgesloten met een yoga nidra sessie voor de ultieme ontspanning.

 

Een combinatie van mannelijke en vrouwlijke energie, zon en maan, Hatha en Yin yoga.
De les begint rustig en aardend, daarna volgt een gedeelte meer in de Yang energie, actiever, houdingen die meer vragen van spierkracht en balans om vervolgens weer langzaam te zakken in de ontspanning en yin energie.
Ontdek zowel het krachtige als het zachte in jezelf met deze mooie combinatie les.

Lestijden:

ma avond Buitenles 19.30 bij droog weer Easy Kundalini yoga, van Koolwijkpark

 

woe ochtend 9.15-10.30 Yin/Yang Yoga, Yogakitchen

 

do ochtend 9.15-10.30 Yin Yoga Flow, Yogakitchen

 

do avond    19.15-20.15 Yin/Yang yoga, Yogakitchen en  20.30-21.30 Yin Yoga/Yoga Nidra, Yogakitchen

 

Beschrijving van de workshop:
We starten met verse kruidenthee en een meditatie die passen in het thema van die dag (thema kan gekozen worden in overleg). Daarna volgt een ontspannende yogales om in contact te komen met diepere lagen in jezelf en je creativiteit te stimuleren. 
Na koffie/thee en huisgemaakte lekkernij gaan we starten met een creatieve reis door middel van intuïtief schilderen en/of collages maken.

Het schilderen en het beeldend bezig zijn gaat om de innerlijke reis die je maakt en niet om het uiteindelijk resultaat. Ervaring is dus ook niet nodig.
Wat een schilderij of collage je te vertellen heeft vanuit je onderbewustzijn kan je verder helpen op je levenspad en inzichten geven.
Je gaat naar huis met een eigen kunstwerk en een mooie verbinding met jezelf en elkaar.

De workshop neemt een dagdeel in beslag wat betreft tijd. Een huisgemaakte lunch toevoegen aan het programma is ook mogelijk.

Naast yogalessen bied ik individuele coachingstrajecten aan.

Dankzij mijn jarenlange ervaring als (gezins)hulpverlener heb ik kennis en ervaring op kunnen doen in verschillende  methodieken en psychologische stromingen. Maar ik wilde nog meer verdieping en meer naar het voelen in plaats van het woordelijke en rationele. Daarom ben opleidingen gaan volgen op gebied van coaching middels familie en systeemopstellingen. Onder andere bij de NEM academie te Breda en verdiepingsmodules en dagen bij de opleiding 'Innerlijk Leider Zijn' van Ria Uiterschoot.

Door te werken met opstellingen kom je in contact met een veel diepere laag, de onderstroom...waar je met je hoofd niet bijkan. Het is de taal van het hart en de ziel.

Hetgeen niet direct zichtbaar is maar wel je levensstroom kan blokkeren of juist kan laten stromen.

En dat is waarmee ik je graag op weg zou willen helpen. Om jouw leven weer te laten stromen, blokkades op te heffen en de weg naar vrijheid, geluk en je ware natuur terug te openen.

Ik kan hierbij gebruik maken van opstellingen, maar ook yoga en creatieve middelen kunnen hierbij worden ingezet. Ik voel samen met jou wat op dit moment nodig is om jou verder te helpen op je pad.

Ik wandel graag een stukje met je mee.

Naast yogalessen geven ligt er een voor mij een grote passie in beeldend bezig zijn en dan met name schilderen. De schilderijen die ik maak zijn te koop en er is ook de mogelijkheid tot een portret in opdracht. Wanneer u naar beneden scrollt kunt u meer informatie vinden over mijn beeldend werk en het bekijken.

Voor informatie neem telefonisch contact op. 

Naast yogalessen geven ligt er een voor mij een grote passie in beeldend bezig zijn en dan met name schilderen. De schilderijen die ik maak zijn te koop en er is ook de mogelijkheid tot een portret in opdracht. Wanneer u naar beneden scrollt kunt u meer informatie vinden over mijn beeldend werk en het bekijken.

Voor informatie neem telefonisch contact op. 

In het pand van waar Yogakitchen gevestigd zit zijn 3 prachtige ruimtes die gehuurd kunnen worden. Voor een dagdeel of voor een hele dag. Ook is het mogelijk door Yoga/Cultkitchen een lunch naar wens te laten verzorgen. In Yogakitchen zijn workshops op gebied van persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit en natuurlijk yoga heel welkom. Ook zijn Cult en Yogakitchen beiden zeer geschikt voor vergaderingen en trainingen.

Voor meer informatie en prijzen neem contact op met 06 43 279900

Yogalessen:

10 rittenkaart 110 euro (4 maanden geldig)
15 rittenkaart 150 euro (5 maanden geldig)

abonnement 1x per week yoga: 39,95 euro per maand

abonnement onbeperkt yoga: 49,95 euro per maand

Coaching:

Individuele coachingssessie    75 euro

Serie van 3 coachingssessies   195 euro

* mocht je een klein budget hebben kun je dit aangeven en kunnen we samen kijken wat mogelijk is.

KVK nummer 86207547
BTW-id NL004209531B69

yogalessen

Ben je op zoek naar yogalessen in Breda? Yogakitchen biedt een unieke en fijne plek waar ruimte is voor jou precies zoals je nu bent. Ruimte voor je lichaam, ruimte om je uit te drukken, ademruimte en bovenal ruimte om te zijn!

Lestijden:

ma avond Buitenles 19.30
bij droog weer Easy Kundalini yoga, van Koolwijkpark

woe ochtend 9.15-10.30 Yin/Yang Yoga, Yogakitchen

do ochtend 9.15-10.30 Yin Yoga Flow, Yogakitchen

do avond    19.15-20.15 Yin/Yang yoga, Yogakitchen
                     20.30-21.30 Yin Yoga/Yoga Nidra, Yogakitchen

Yogakitchen ligt direct achter het treinstation en is onderdeel van culturele/creatieve broedplaats Cultkitchen.

 • Kennismaken met intuïtief schilderen en collages maken.
 • Spelen met materiaal en beelden.
 • Via yoga eerst dieper afdalen in jezelf en dit vervolgens uiten op doek of in een soulcollage.
 • Je persoonlijk verder ontwikkelen.
 • Een warme, veilige sfeer in een ruim atelier met brandende houtkachel.
 • Persoonlijke begeleiding en aandacht.. 
 • Maximaal 10 deelnemers per groep.
 • Ook privé sessies mogelijk

Workshops

Behoefte aan quality time voor jezelf en met elkaar? De magie van yoga, intuitief schilderen en soulcollages maken ervaren? Boek een creatieve workshop die bijdraagt aan persoonlijke ontwikkeling en verbinding.

Beschrijving van de workshop:
We starten met verse kruidenthee en een meditatie die passen in het thema van die dag (thema kan gekozen worden in overleg). Daarna volgt een ontspannende yogales om in contact te komen met diepere lagen in jezelf en je creativiteit te stimuleren. 
Na koffie/thee en huisgemaakte lekkernij gaan we starten met een creatieve reis door middel van intuïtief schilderen en/of collages maken.

Het schilderen en het beeldend bezig zijn gaat om de innerlijke reis die je maakt en niet om het uiteindelijk resultaat. Ervaring is dus ook niet nodig.
Wat een schilderij of collage je te vertellen heeft vanuit je onderbewustzijn kan je verder helpen op je levenspad en inzichten geven.
Je gaat naar huis met een eigen kunstwerk en een mooie verbinding met jezelf en elkaar.

De workshop neemt een dagdeel in beslag wat betreft tijd. Een huisgemaakte lunch toevoegen aan het programma is ook mogelijk.

Beeldend werk

'Let the beauty of what you love be what you do'

Al van kinds af aan druk ik mij graag expressief uit. Toen ik jonger was via dansexpressie en theater en na mijn puberteit middels fotografie en schilderen. Ik heb dan ook een periode doorgebracht op de academie voor Beeldende vorming in Tilburg.  Door omstandigheden nam mijn leven in het 2e jaar van mijn studie een andere wending en ben ik meer de kant van de hulpverlening opgegaan en een studie Social Work gaan doen. Het beeldende is echter nooit helemaal uit mijn leven gegaan en ik drukte me op nieuwe manieren uit, via het schrijven van gedichten en een eigen bedrijfje in handgemaakte kinderkleding en accessoires. 
Dankzij de yoga ben ik steeds meer mijn hart gaan volgen in de keuzes die ik maak op mijn levenspad. Daarmee is ook mijn levenspartner Raymond Assink op mijn pad gekomen, die beeldend kunstenaar is en door wie het schildervuur weer opnieuw werd aangewakkerd. Dankzij zijn goede begeleiding op technisch vlak en het heerlijk kunnen schilderen in het mooie atelier van Cultkitchen komen mijn innerlijke beelden weer tot leven op het schildersdoek. De combinatie met yoga maakt dat ik de richting in stroom van het intuïtief schilderen. Schilderen vanuit diepere onbewuste lagen in jezelf. Hierdoor worden mijn schilderijen persoonlijk en hebben ze een verhaal te vertellen. Ook transformeert het schilderij in het schilderproces vaak mee met hetgeen zich in de onderstroom van mijn leven voordoet. Ik word zelf soms verrast door hetgeen het schilderij me te vertellen heeft, dat voelt als magisch.

Mijn liefde voor het schilderen en de yoga combineer ik in de workshops die ik geef vanuit yogakitchen. Ook is mijn werk te koop en is er de mogelijkheid tot het schilderen van een portret in opdracht.

portret

INTUItief/vrij werk