Meteen naar de inhoud

yogakitchen

Yvonne RAEIJMAEKERS

yvonne raeijmaekers

“Yoga is voor mij als een trouwe metgezel en een stevige basis. Met alle ups en downs die ik in het leven tegenkom; ziekte en gezondheid, verbroken en bestaande relaties, de uitdagende corona tijd, is de yoga mijn verbinding met de universele wijsheid en zo steeds hetgeen dat mij er doorheen leidt en ondersteunt.

Ik voel wanneer ik een yogaset heb gedaan dat ik hier dichterbij sta en contact kan maken met die wijsheid in mijzelf. Mijn adem is rustiger, mijn gedachten zijn rustiger en handelingen en woorden hierdoor dieper verbonden met mijn kern waardoor ze meer kracht en daarmee effect hebben.

En natuurlijk schiet ik hier met regelmaat ook weer even uit en word ik geraakt door wat er buiten mij gebeurd…

Yvonne

gevolgde Opleidingen

 • Gecertificeerd Kundalini yoga docent (Karam Kriya school level 1)
 • Gecertificeerd Yin Yoga docent Yoga allience 200h (Pure energy Yoga)
 • Gecertificeerd voor de verdiepingsmodule Hatha yoga (Yoga Academie Nederland)
 • Gecertificeerd als systemisch coach (opleiding familie opstellingen aan de NEM academie te Breda
  en verdiepingsmodule opstellingen ‘Innerlijk leider zijn’ door Ria Uiterschoot )
 • Bijscholingen/Workshops: Yoga Nidra, Klankschalen, Klankschalensessie, Vedic Art, Yoga&Adjustments
 • Academie voor Beeldende vorming Tilburg

Maar weten dat ik steeds weer terug kan gaan naar binnen, naar deze verbinding, geeft een geruststelling en een vertrouwen waar ik mij graag door laat leiden en laat dragen ...

Wat een geluk dat ik deze onuitputtelijke bron van wijsheid en kracht in mijn leven heb mogen ontvangen!! Hopelijk mag ik deze schat met jou delen vanuit Yogakitchen!!”

Yvonne

Informatie yogakitchen

Kundalini Yoga

“ Kundalini yoga is the yoga of awareness. It’s a dynamic, powerful tool that is designed to give you an experience of the soul”.
Kundalini yoga is een avontuur!! De oefeningen (asana’s) die je uitvoert tijdens een les Kundalini yoga zijn niet ingewikkeld, maar wel heel effectief. De dynamische oefeningen gecombineerd met ademhalingstechnieken (pranayama), zorgt ervoor dat je chakra’s (energiepunten) worden geopend en de Kundalini-energie of oer-energie die in je lichaam ligt opgeslagen vrijkomt. In de lessen wordt ook gebruik gemaakt van het zingen van mantra’s. Dit om je 'neutral mind' te
stimuleren, waardoor je beter verbinding kunt maken met je intuïtie en je hart. Het bijzondere van Kundalini yoga is dat je het effect ervan direct kunt voelen. En na afloop van de les zul je de vrijgekomen energie nog lang door je lichaam voelen stromen. Maar Kundalini yoga maakt je niet alleen energieker en bewuster op korte termijn. Als je het regelmatig beoefent, merk je dat zowel op spiritueel als een meer praktisch niveau. Op de langere termijn kan deze yogavorm je helpen groeien als mens, en je handvaten geven om kalmer en bewuster in het leven te staan. Je merkt na een les dat je energielevel is gestegen, je voelt je blij en krachtig. Deze vorm van yoga kan er ook voor zorgen dat bewuste of onbewuste blokkades die je belemmeren in je dagelijks leven worden opgeheven waardoor niet alleen je energie, maar je leven in algemene zin in een fijnere stroming terecht komt. Je bent meer dan welkom om het krachtige effect van Kundalini yoga te komen ervaren!

 

Yin yoga

Een zachte vorm van yoga om heel bewust met je lichaam om te gaan en even naar binnen te kunnen keren ondanks alle drukte om je heen. De houdingen die je bij deze vorm van yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel (Fascia) en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los. In Yin yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. De oorsprong van yin yoga ligt in het Taoïstische concept van yin en yang. Volgens de traditionele Chinese filosofie manifesteert de levensenergie Qi zich in het universum in twee energieën : yin en yang. De tegengestelde en aanvullende principes van de natuur. Yin is de maan en yang is de zon. Yin is de inademing en yang is de uitademing. Yin is meer stevig, aarde, vrouwelijk, naar binnen gekeerd en op de aarde gericht. Yang is meer beweeglijk, veranderlijk, licht, mannelijk, open en naar de hemel gericht. Je kunt ze in alle lagen van het bestaan terugvinden. Ze bestaan alleen in relatie tot elkaar en zoals niets zelfstandig kan bestaan in onze wereld, kunnen yin en yang dat ook niet.
Op donderdagavond wordt de yin yogales regelmatig afgesloten met een yoga nidra sessie voor de ultieme ontspanning.

 

Yin Yang yogales

Een combinatie van mannelijke en vrouwlijke energie, zon en maan, Hatha en Yin yoga.
De les begint rustig en aardend, daarna volgt een gedeelte meer in de Yang energie, actiever, houdingen die meer vragen van spierkracht en balans om vervolgens weer langzaam te zakken in de ontspanning en yin energie.
Ontdek zowel het krachtige als het zachte in jezelf met deze mooie combinatie les.

Lesrooster

Lestijden:

Ma avond 19.00-19.15 Yin Yang yoga met Yvonne

di avond 19.00-20.15 *Kundalini yoga met Yvonne

*20.30- 21.45 Yin yoga met Yvonne

woe ochtend 9.15-10.30 Yin Yoga, met Yvonne

do avond    19.00-20.15  Vinyasa yoga met Marlou

(Creatieve) workshops

Beschrijving van de workshop:

Scroll verder naar beneden op de webpagina voor tarieven en informatie.


We starten met verse kruidenthee en een meditatie die passen in het thema van die dag (thema kan gekozen worden in overleg). Daarna volgt een ontspannende yogales om in contact te komen met diepere lagen in jezelf en je creativiteit te stimuleren. 
Na koffie/thee en huisgemaakte lekkernij gaan we starten met een creatieve reis door middel van intuïtief schilderen en/of collages maken.

Het schilderen en het beeldend bezig zijn gaat om de innerlijke reis die je maakt en niet om het uiteindelijk resultaat. Ervaring is dus ook niet nodig.
Wat een schilderij of collage je te vertellen heeft vanuit je onderbewustzijn kan je verder helpen op je levenspad en inzichten geven.
Je gaat naar huis met een eigen kunstwerk en een mooie verbinding met jezelf en elkaar.

De workshop neemt een dagdeel in beslag wat betreft tijd. Een huisgemaakte lunch toevoegen aan het programma is ook mogelijk.

Coaching/ Systeem- en familieopstellingen

Naast yogalessen bied ik individuele coachingstrajecten aan.

Dankzij mijn jarenlange ervaring als (gezins)hulpverlener heb ik kennis en ervaring op kunnen doen in verschillende  methodieken en psychologische stromingen. Maar ik wilde nog meer verdieping en meer naar het voelen in plaats van het woordelijke en rationele. Daarom ben ik opleidingen gaan volgen op gebied van coaching middels familie en systeemopstellingen. Onder andere bij de NEM academie te Breda en verdiepingsmodules en dagen bij de opleiding 'Innerlijk Leider Zijn' van Ria Uiterschoot.

Door te werken met opstellingen kom je in contact met een veel diepere laag, de onderstroom...waar je met je hoofd niet bijkan. Het is de taal van het hart en de ziel.

Hetgeen niet direct zichtbaar is maar wel je levensstroom kan blokkeren of juist kan laten stromen.

Ook maak ik in de coaching gebruik van mijn passie voor schilderen en creatief bezig zijn. Ik heb enige jaren kunstonderwijs gevolgd en ik heb deelgenomen aan een training tot 'Creatief Coach'. 
Omdat beelden vaak zoveel meer zeggen dan woorden en creatief bezig zijn je uit je hoofd haalt en meer je hart en intuïtie laat spreken biedt het je vaak verrassende inzichten die je met je hoofd misschien niet had kunnen bedenken.

Met behulp van opstellingen en creatieve middelen zou ik je graag een stukje verder op weg helpen. Om jouw leven weer te laten stromen, blokkades op te heffen en de weg naar vrijheid, geluk en je ware natuur terug te openen.

In gesprek met jou kijken en voelen we samen wat voor jou op dit moment nodig is om jou verder te helpen op je pad.
Ik wandel graag een stukje met je mee.

Opstellingen kunnen zowel individueel als een groep. Neem contact op voor meer informatie. Prijzen staan op de webpagina onder het kopje tarieven.

Ook organiseer ik 1x per maand een opstellingenochtend. De prijs is hier heel toegankelijk en het is een mooie manier om kennis te maken met opstellingen. Kijk voor data op mijn instagram of facebookpagina of neem even contact op.

Beeldend werk

Naast yogalessen geven ligt er een voor mij een grote passie in beeldend bezig zijn en dan met name schilderen. De schilderijen die ik maak zijn te koop en er is ook de mogelijkheid tot een portret in opdracht. Wanneer u naar beneden scrollt kunt u meer informatie vinden over mijn beeldend werk en het bekijken.

Voor informatie neem telefonisch contact op. 

Ruimte verhuur

In het pand van waar Yogakitchen gevestigd zit zijn 3 prachtige ruimtes die gehuurd kunnen worden. Voor een dagdeel of voor een hele dag. Ook is het mogelijk door Yoga/Cultkitchen een lunch naar wens te laten verzorgen. In Yogakitchen zijn workshops op gebied van persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit en natuurlijk yoga heel welkom. Ook zijn Cult en Yogakitchen beiden zeer geschikt voor vergaderingen en trainingen.

Voor meer informatie en prijzen neem contact op met 06 43 279900

Tarieven Yogalessen en coaching

Yogalessen:

10 rittenkaart 110 euro (14 weken geldig)

15 rittenkaart 150 euro (20 weken geldig)

Losse Les 15 euro

abonnement 1 x per week yoga: 39,95 euro per maand

abonnement 2 x per week yoga: 49,95 euro per maand

abonnement onbeperkt yoga: 54,95 per maand

Coaching (dmv creatieve middelen en opstellingen):

Coachingsessie (1 uur en 15 minuten) 75 euro

Coachingssessie (1 uur en 30 a 45 minuten) 85 euro

Uitgebeide individuele sessie (langer dan 1uur en 45 minuten) 95  euro

Serie van 3 lange individuele sessies  275 euro

Groepsopstelling inclusief voorgesprek 95 euro

KVK nummer 86207547
BTW-id NL004209531B69

Samenwerking

Samenwerking Yogakitchen en de Hairborista:

Joepie!! Wat ben ik blij en voel ik me vereerd dat er met deze super inspirerende prachtige vrouw een samenwerking tot stand is gekomen. Vanaf het eerste moment was er een klik en begrepen we elkaar, gesprekken over innerlijke processen, yoga en (er)varen op je intuitie…..
Er was niet alleen een klik maar we ontdekten ook al snel dat we elkaar mooi zouden kunnen aanvullen in de passies die we hebben.

Yaella is onder andere kapster (en wat voor een! Ze neemt echt de tijd en aandacht voor je en stemt af op wat bij jou het beste past) en ze is ook in opleiding tot natuurgeneeskundig therapeute en maakt haar eigen heerlijke geneeskrachtige theeën en meer geneeskrachtige producten zoals bijvoorbeeld een mix van kruiden op jou afgestemd voor in bad.

Yaella volgt het pad van haar hart en dat is terug te zien in alles wat ze doet!

Haar heerlijke verse kruidentheeën worden geschonken tijdens de lessen van Yogakitchen. Voor de lessen in de ochtend is er momenteel de Awakening thee, zo heb je de hele ochtend een fijn verwarmd gevoel. Voor in de avond is er de Moon Eclipse thee, deze rustgevende avondblend met lavendel kaneel lindebloesem en kamille zorgt voor een heerlijk ontspannen gevoel, in combinatie met de yin yoga les zul je helemaal relaxed kunnen vertrekken naar dromenland.

Ieder seizoen maakt Yaella een thee speciaal afgestemd op wat je deze periode extra nodig hebt om je te verbinden met de kwaliteiten van dat seizoen, die vervolgens geschonken wordt bij de lessen in Yogakitchen.

Wat kun je de komende tijd van ons verwachten:

 • Bij Yogakitchen krijg je voor iedere yogales en tijdens workshops een kopje verse kruidenthee van de Hairborista.
 • Er komen superleuke workshops met Herbs&Yoga gekoppeld aan de seizoenen.
 • De kruidentheeën van de Hairborista zijn te koop bij Yogakitchen.
 • De schilderijen van Yvonne zijn te koop via de Hairborista
 • Leuke bring a friend acties en more…..

Kijk eens op de socials en website van Yaella!!

Algemene voorwaarden coaching/opstellingen

Algemene voorwaarden coaching/opstellingen:

 

Eigen risico en aansprakelijkheid
Het is belangrijk je er bewust van te zijn dat deelname aan een opstelling een innerlijk proces in gang kan zetten en/of confronterend kan zijn.

Deelname aan een opstelling bij Yogakitchen (bij systemisch coach Yvonne Raeijmaekers) is op eigen risico en verantwoordelijkheid en Yogakitchen is niet aansprakelijk voor hetgeen beleefd of ervaren wordt nadat de opstelling heeft plaatsgevonden.

Yogakitchen biedt wel nazorg in de zin dat je altijd telefonisch contact op mag nemen wanneer er vragen zijn naar aanleiding van een opstelling.

Ook is er de mogelijkheid een coaching gesprek in te plannen na een opstelling.

Als je in behandeling bent voor psychische klachten is het aan te raden om dit te melden bij de opsteller/coach Yvonne Raeijmaekers en advies te vragen over deelname bij de arts/therapeut waar je onder behandeling bent.

Agenda Yogakitchen

Voor alle activiteiten van Yogakitchen Breda, kijk op de openbare instagram of Facebookaccount.

Te vinden op Yogakitchenbreda

See you there?!

yogalessen

Ben je op zoek naar yogalessen in Breda? Yogakitchen biedt een unieke en fijne plek waar ruimte is voor jou precies zoals je nu bent. Ruimte voor je lichaam, ruimte om je uit te drukken, ademruimte en bovenal ruimte om te zijn!

Lestijden:

Ma avond 19.00-20.15 Yin/Yang yoga

di avond 19.00-20.15 Kundalini yoga
               
                20.30 Yin Yoga

woe ochtend 9.15-10.30 Yin Yoga

do avond    19.00-20.15  Vinyasa yoga

Yogakitchen ligt direct achter het treinstation en is onderdeel van culturele/creatieve broedplaats Cultkitchen.

 • Kennismaken met intuïtief schilderen en collages maken.
 • Spelen met materiaal en beelden.
 • Via yoga/meditatie eerst dieper afdalen in jezelf en dit vervolgens uiten op het schildersdoek of in een intuïtieve collage.
 • Je persoonlijk verder ontwikkelen.
 • Een warme, veilige sfeer in een ruim atelier (met brandende houtkachel in de winter)
 • Persoonlijke begeleiding en aandacht.
 • De workshops zijn inclusief materiaal, verse kruidenthee en iets lekkers
 • Thema’s kunnen worden overlegd.
 • Tarieven 
 • workshop 2 personen 149 euro
  workshop 3 personen 164 euro totaal
  workshop 4 personen 210 euro totaal
  workshop 5 personen of meer 49 euro per persoon
 • Lunch, borrelen en tapas ook mogelijk

Workshops

Behoefte aan quality time voor jezelf en met elkaar? De magie van yoga, intuitief schilderen en soulcollages maken ervaren? Boek een creatieve workshop die bijdraagt aan persoonlijke ontwikkeling en verbinding.

Beschrijving van de workshop:
We starten met verse kruidenthee en een meditatie die passen in het thema van die dag (thema kan gekozen worden in overleg). Daarna volgt een korte ontspannende yogales om in contact te komen met diepere lagen in jezelf en je creativiteit te stimuleren. 
Na koffie/thee en huisgemaakte lekkernij gaan we starten met een creatieve reis door middel van intuïtief schilderen en/of collages maken.

Het schilderen en het beeldend bezig zijn gaat om de innerlijke reis die je maakt en niet om het uiteindelijk resultaat. Ervaring is dus ook niet nodig.
Wat een schilderij of collage je te vertellen heeft vanuit je onderbewustzijn kan je verder helpen op je levenspad en inzichten geven.
Je gaat naar huis met een eigen kunstwerk en een mooie verbinding met jezelf en elkaar.

De workshop neemt een dagdeel in beslag wat betreft tijd. Een huisgemaakte lunch toevoegen aan het programma is ook mogelijk.

Beeldend werk

'Let the beauty of what you love be what you do'

Al van kinds af aan druk ik mij graag expressief uit. Toen ik jonger was via dansexpressie en theater en na mijn puberteit middels fotografie en schilderen. Ik heb dan ook een periode doorgebracht op de academie voor Beeldende vorming in Tilburg.  Door omstandigheden nam mijn leven in het 2e jaar van mijn studie een andere wending en ben ik meer de kant van de hulpverlening opgegaan en een studie Social Work gaan doen. Het beeldende is echter nooit uit mijn leven gegaan en ik drukte me op nieuwe manieren uit, via het schrijven van gedichten en een eigen bedrijfje in handgemaakte kinderkleding en accessoires. 
Dankzij de yoga ben ik steeds meer mijn hart gaan volgen in de keuzes die ik maak op mijn levenspad. Daarmee is ook mijn levenspartner Raymond Assink op mijn pad gekomen, die beeldend kunstenaar is en waarmee ook mijn schildersvuur opnieuw werd aangewakkerd. De heerlijke ruimte van Yogakitchen is tevens mijn atelier en daar komen mijn innerlijke beelden weer tot leven op het schildersdoek. De combinatie met yoga maakt dat ik de richting in stroom van het intuïtief schilderen. Schilderen vanuit diepere onbewuste lagen in jezelf. Hierdoor worden mijn schilderijen persoonlijk en hebben ze een verhaal te vertellen. Ook transformeert het schilderij in het schilderproces vaak mee met hetgeen zich in de onderstroom van mijn leven voordoet. Ik word zelf soms verrast door hetgeen het schilderij me te vertellen heeft, dat voelt als magisch.
Daarnaast schilder ik ook graag portretten. Ik schilder hierin met een gevoeligheid en deels vanuit mijn intuïtie, waardoor er vaak een verrassende achtergrond ontstaat, die ook wat vertelt over het proces of het pad wat de geportretteerde bewandeld.

Mijn werk is te koop en ik schilder ook in opdracht. Heeft u interesse in een werk of portret, neem gerust even contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Mijn liefde voor het schilderen en yoga combineer ik ook in de workshops (He)ART & SOUL die ik geef vanuit Yogakitchen. 

portret